Frequently Asked QuestionsЗапочнах да употребявам Бакти+, кога мога да очаквам втечнение на калта и премахване на миризмите?

Отговор:  Незабавно след като Бакти+ бактериите влязат в контакт с вода, те се активират и започват да се умножават, след което постепенно разлагат миризливите органични вещества на крайни продукти - вода H2O, CO2 въглероден диоксид и целулозни остатъци.  Истинското усещане че миризмата отстъпва идва след ден или два, а за видима промяна на състоянието на водата може да отнеме до 4 дни. Вие трябва да увеличите предписаните дози и да ги прилагате по-често ако посочените промени не са вашия случай!

Мога ли да употребявам чистещи препарати в къщи, паралелно със Бакти+?

Отговор:  Да - стандартните перилни и почистващи препарати, базирани на тензиди.  Трябва обаче да ограничете препаратите за дезинфекция, те са токсични за микроорганизмите.  Да не сe прилагат химични препарати едновременно с бактериални продукти.  В случаи че употребата на химикали е неизбежна, Приложете Бакти+ известно време след тяхната употреба, не по малко от 24ч.  

Мога ли да си полея градината или да изпусна вода пречистена с Бакти+ по канала?

Отговор:  Това зависи от законодателството на всяка държава, препоръчваме ви да се обърнете към министерството на околната среда и водите.     http://www.moew.government.bg/

Използвам Бакти+ редовно, но с летните месеци дойдоха и неприятни миризми от ямата? Каква е причината за това и какво препоръчвате да направя?

Отговор:  Проблема идва от намалената активност на бактериите при много високите или ниските температури.  Препоръчваме ви да увеличете дозата на препарата Бакти+.  Ако това не помогне, ние ви препоръчваме консултация с нас.

В нашата къща имаме ПСОВ, кога препоръчвате да използваме Бакти+?

Отговор:  Използвайте Бакти+ за началното стартиране на оборудването, по този начин вие можете да сте сигурни че стартирате само правилните (аеробни) процеси.  Можете също така да използвате продукта след сервизно почистване на оборудването.

Може ли с прекалено голяма доза Бакти+ да повредя своята ПСОВ или неината функция?

Отговор:  Не, Бакти+ е препарат който по никакъв начин не разяжда повърхността, нито променя нейните свойства, тоест не може да повлеяе на устройството по лош начин.  Бакти+ може само да ви помогне.

В горска област имаме вила с яма, през зимните месеци доста мирише. Каква е причината за това? и какво решение на проблема препоръчвате?

Отговор:   Също като хората микроорганизмите, или бактериите са затруднени когато температурите навън са или прекалено високи или прекалено ниски.  В тези случай намалява тяхната активност.   Препоръчваме ви да увеличете дозата на препарата Бакти+.  Ако това не разреши проблема ви препоръчваме консултация с нас.

На нашата хижа имаме външна тоалетна която ужасно вони. Може ли и там да се използва Бакти+, и как?

Отговор:  Причината за това е нередовната (сезонна) употреба на тоалетната, и сухата среда.  Бакти+ да се разреди в кофа с поне 15л хладка вода и да се изсипе в тоалетната. Много е важно средата в която работят бактериите да е достатъчно навлажнена.

Често имаме проблеми с оттичането на мивката и сифона. Може ли да се използва Бакти+ за целта? Как?

Отговор:  Разбира се, Бакти+ се разрежда в 200мл хладка вода и да се остави да се активира за 20-30 минути, след което да се изсипе в сифона.  Да се остави да действа колкото е възможно по дълго, минимум една нощ.  Ако проблемът продължава, ние ви препоръчваме консултация с нас.